GRASLAND

Grasland is een wereld vol krioelende beestjes, kleurige bloemen en fladderende vlinders. Het is een wereld boordevol verhalen: miertjes op zoek naar vrienden, een schildpad op weg naar school en een olifant met een geschenk voor de jarige beer. We krijgen ook inkijk in wat er zich onder grond afspeelt. Je kan binnen kijken in de slaapkamers van de kleine egel, de troonzaal van de marmot en in de keuken van mevrouw beer. De eekhoorns zorgen voor gezellige muziek en de lieveheersbeestjes dansen de stippen van hun lijf!

Kunstvloer
Grasland is ontstaan als uniek project in Kinderdagverblijf ’t Peuterhuisje te Burcht (maart 2015). Daar bezaaide kunstenaar Pieter De Decker de vloer van de leefruimtes met meer dan 80 vierkante meter gras, kriebelende beestjes en warme verhalen. Het kunstwerk, dat met een uniek procédé slijtvast in de gietvloer werd aangebracht, geeft de peuters een aanzet tot onderzoeken, dromen, spelen en fantaseren…

Boek
Het gehele project werd gebundeld in het projectboek ‘Grasland’, waar de illustraties worden begeleid door de mooie verhalen van Saartje De Decker. Dit boek werd uitgebracht in eigen beheer bij de realisatie van de kunstvloer (softcover, 72 pagina’s, beelden in kleur).

Theatervoorstelling
Grasland valt ook echt te beleven. In samenwerking met jeugdtheater Kip met Kop komt Grasland tot leven. Geruggesteund door de sprookjesachtige illustraties, neemt Wim Van de Velde peuters en kleuters mee in deze wereld vol lieve krioelende beestjes. Tussen sferige paddestoellampjes en kleurrijke bloemen loeren ze in de koffer van de schildpad, luisteren ze naar het gesnurk van kleine egel, ruiken ze aan de kruiden van mevrouw beer en ontdekken ze zo samen de wereld onder en op het gras. Theater voor, soms tussen en samen met peuters en kleuters.