news

2017-05-08

Opening expo Rescaping The Landscape

Expo Rescaping The Landscape

6 tot 21 mei 2017

Wat zie jij als je door de vrije natuur wandelt? Pieter De Decker (°1982, Zwijndrecht), opgeleid als Meester in de Beeldende Kunsten aan St.-Lucas Antwerpen, ervaart bij elke stap iets anders. De continue verandering van licht, kleur, schaduw, composities van bomen, bladeren, golven, wolken…het fascineert hem mateloos.

Deze fascinatie wil Pieter graag delen met anderen aan de hand van z’n kunstwerken. Daarin experimenteert hij met fotoprints, druktechnieken, licht en verschillende materialen.

Pieter schept in z’n werken als het ware een nieuw landschap. Hij zuivert beelden uit van menselijke aspecten, bewerkt ze en vermengt verschillende beeldlagen. Zo ontstaat, afhankelijk van de lichtinval, de stand van de toeschouwer en de weersomstandigheden een andere beeldervaring.  Een unieke dynamiek!

Environmental Frames

De nog zelden geziene techniek van beeldvermenging wordt voor de toeschouwer het meest vatbaar in Pieters ‘Environmental Frames’ (in het park rondom het administratief centrum).  Daarbij zie je hoe semi-transparante fotoprints op beide zijden van een plexi-plaat zijn aangebracht. Loopt gerust even rond. Ga dichterbij en neem afstand. Ervaar de mix van beelden. Laat je beklijven door de veelheid aan impressies.

Binnen in het administratief centrum staan en hangen nog meer werken. Zij vormen een verfijnde variatie op de techniek gebruikt bij ‘Environmental Frames’, maar de kwaliteit van de perceptie ervan is minder onderhevig aan het daglicht.

Alle werken zijn onder te brengen in reeksen. Elk werk draagt de naam van de plaats waar Pieter het oorspronkelijke beeld vastlegde. Ere wie ere toekomt!

Bezoek & verzoek

De tentoonstelling loopt van 6 tot en met 21 mei 2017. Pieter zelf is elke zondag aanwezig om op jouw vraag z’n fascinatie verder toe te lichten. En wie weet een afspraak te maken voor jouw gepersonaliseerd ‘Environmental Frame’.

Openingsuren:

Weekends: 10-17u
Weekdagen: 9u – 12u
(woensdag ook van 14u – 16u, dinsdag ook van 17u30 – 19u30)

Adres:

In en rond het Administratief Centrum, Binnenplein 1, 2070 Zwijndrecht

@ Zwijndrecht

@ Zwijndrecht

@ Zwijndrecht

@ Zwijndrecht

@ Zwijndrecht

@ Zwijndrecht