news

2021-05-06

Grasland – live in concert

grasland liveinconcert 20juni2021 web

GRASLAND – live in concert

Zondag 20 juni in OC ’t Waaigat
 
In samenwerking met JEUGDTHEATER KIP MET KOP verzorgt het Frank De Wolf Trio op 20 juni voor het eerst de muzikale omlijsting van ‘GRASLAND’, een beeldrijk theaterproject van acteur Wim Van de Velde in samenwerking met kunstenaar/illustrator Pieter De Decker.
 
Geruggesteund door sprookjesachtige illustraties en bewegende animatiebeelden, neemt Wim de peutertjes mee naar ‘Grasland’, een wereld vol lieve krioelende beestjes en verhalen. Tussen vrolijk fladderende vlinders en kleurrijke bloemen, maken we kennis met een schuchtere schildpad, een slijmerig slakje, een olijke olifant en vooral een heel lief lieveheersbeestje. De kinderen loeren in het koffertje van de schildpad, kietelen de slak tot ze giert van het lachen en schuiven samen met de lieveheersbeestjes van de lange nek van de giraf. Onder begeleiding van mevrouw olifant en het plaatselijke eekhoorntjesorkest, toeteren ze een lied voor kleine egel en dansen ze de stippen van het lijf.
 
Speciaal ter gelegenheid van deze voorstelling brengt het Frank De Wolf Trio eigen werk, geheel in de stijl van de dansmuziek en romantische jazz-thema’s uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw, waarbij het oeuvre van Irving Berlin, Duke Ellington en Jerome Kern kon dienen als onuitputtelijke inspiratiebron. Uiteraard brengen ze deze muziek op hun eigen onnavolgbare manier: smaakvol en met de ingrediënten die dit trio onderscheidt van de anderen: gefloten thema’s, melodieën die worden gestreken op de contrabas, ingetogen passages en op andere momenten dan weer de muziek laten swingen als de be(e)sten.
 
Het eindresultaat wordt ongetwijfeld een verrassend geheel!