news

2015-01-07

Grasland: Expositie in ‘Ons Peuterhuisje’ op 13, 14, 15 maart

Expositie kunstvloer Pieter De Decker in ‘Ons Peuterhuisje’ te Burcht op 13, 14 en 15 maart 2015.
(= nieuwe datum)

In de nieuwbouw van kinderdagverblijf ‘Ons Peuterhuisje’ is de vloer van de leefruimtes bezaaid met 40 vierkante meter krioelende beestjes en verhalen. Alvorens het kinderdagverblijf echt van start gaat, kan elke geïnteresseerde een kijkje komen nemen naar deze uitzonderlijke vloer.Het kunstwerk dat met een uniek procédé slijtvast in de gietvloer wordt aangebracht, toont een miniwereld die doorloopt in de vier leefruimtes voor baby’s en peuters. Het is een wereld waarin de kinderen kunnen ontsnappen en allerlei dieren, situaties en verhalen kunnen ontdekken, wat aanzet tot onderzoeken, dromen, spelen, fantaseren, …

Verspreid over de vloer liggen verschillende ‘graslanden’. Gras met bloemen, paddestoelen, lieveheersbeestjes in colonne, miertjes op zoek naar vrienden,… Af en toe krijgen we ook een inkijk in wat er zich onder de grond afspeelt. Je kan binnenkijken in de slaapkamers van de kleine egel en in de keuken van de beer. Meekijken bij het bezoek van de olifanten, supporteren voor de keverrace of genieten van de eekhoorn-muziek. Je kan de sporen volgen van grasland naar grasland, waarmee deze hele wereld wordt verbonden en elk kind z’n eigen verhaal kan maken.

 

Pieter De Decker is kunstenaar en grafisch vormgever.
Meer info kan u terugvinden op www.pieterdedecker.com, pieterdedecker@gmail.com of +32 498 375 406.
De expositie is toegankelijk op vrijdag 13 maart van 19u-21u, op zaterdag 14 en zondag 15 maart van 13u tot 17u en gaat door in de nieuwe gebouwen van kinderdagverblijf ‘Ons Peuterhuisje’, Idsteinlaan 14, 2070 Burcht.