Rescaping The Landscape

Rescaping The Landscape

 

Wat zie jij als je door de vrije natuur wandelt? Pieter De Decker (°1982, Zwijndrecht), opgeleid als Meester in de Beeldende Kunsten aan St.-Lucas Antwerpen, ervaart bij elke stap iets anders. De continue verandering van licht, kleur, schaduw, composities van bomen, bladeren, golven, wolken…het fascineert hem mateloos.

Deze fascinatie wil Pieter graag delen met anderen aan de hand van z’n kunstwerken. Daarin experimenteert hij met fotoprints, druktechnieken, licht en verschillende materialen.

Pieter schept in z’n werken als het ware een nieuw landschap. Hij zuivert beelden uit van menselijke aspecten, bewerkt ze en vermengt verschillende beeldlagen volgens een eigen techniek. Zo ontstaat, afhankelijk van de lichtinval, de stand van de toeschouwer en de weersomstandigheden een andere beeldervaring. Een unieke dynamiek!

Environmental Frames

De nog zelden geziene techniek van beeldvermenging wordt voor de toeschouwer het meest vatbaar in Pieters ‘Environmental Frames’. Daarbij zie je hoe semi-transparante fotoprints op beide zijden van een plexi-plaat zijn aangebracht. Wie even de tijd neemt vanuit verschillende posities, ervaart een beklijvende mix van beelden.

Daarnaast brengt Pieter ook werken voort die een variatie vormen op de techniek gebruikt bij zijn ‘Environmental Frames’, maar waarvan de kwaliteit van de perceptie minder onderhevig is aan het daglicht.

Alle werken zijn onder te brengen in reeksen. Elk werk draagt de naam van de plaats waar Pieter het oorspronkelijke beeld vastlegde. Ere wie ere toekomt!

 

__
Expo ‘Rescaping The Landscape’, mei 2017, Zwijndrecht

 

@ Zwijndrecht